Jak správně pečovat o kožený řemínek?

Kožený hodinkový řemínek je jeden z nejoblíbenějších druhů řemínků u hodinek. Je nejen praktický, ale také elegantní doplněk. Aby však zůstal v dobrém stavu a dlouho vydržel, je důležité mu věnovat důkladnou péči. V tomto článku se podíváme na jednoduché kroky, jak udržet kožený řemínek v perfektním stavu:

Otírejte řemínek suchým hadříkem

Jemně otřete přední a zadní stranu řemínku suchým hadříkem z mikrovlákna, abyste odstranili drobné nečistoty a špínu. Tento krok pomáhá zabránit poškrábání koženého povrchu. K otření můžete použít hadřík, který přikládáme ke každým hodinkám jako dárek. Otírání koženého řemínku by mělo nadcházet po každém odložení hodinek z ruky, aby došlo k odstranění potu z řemínku.

Čištění vlhkým hadříkem

Navlhčete hadřík z mikrovlákna (důkladně vyždímaný) a jemně otřete obě strany koženého řemínku, abyste odstranili silnější nečistoty. Vyvarujte se ponoření nebo stříkání vody přímo na řemínek! Tekutiny snižují životnost koženého řemínku. V žádném případě nedoporučujeme se s koženým řemínkem koupat, sprchovat nebo jej ponořovat do vody.

Čištění jemným mýdlem

Na hadřík naneste jemné mýdlo o velikosti hrášku. Krouživými pohyby umyjte řemínek od jednoho konce směrem dolů. V případě potřeby opakujte, abyste odstranili odolné skvrny, například stopy po potu. Nezapomeňte opláchnout zbytky mýdla: Další vlhkou utěrkou setřete zbytky mýdla z obou stran řemínku. Zbytky mýdla mohou poškodit kůži.Přes noc nechte kožený řemínek hodinek vyschnout. Položte jej na plocho, aby uschnul na vzduchu. Vyhněte se přímému slunečnímu záření nebo fénování. Urychlování procesu schnutí může způsobit vyblednutí, vysychání nebo praskání kůže.

Po každém nošení nezapomeňte kůži otřít měkkým hadříkem a jednou týdně použijte kondicionér na kůži či včelí vosk. Pravidelné čištění a ošetřování prodlouží životnost řemínku, udrží skvělý vzhled kůže a zabrání hromadění zápachu.